Ben je een liefhebber van Italiaanse wijnen? Dan moet je zeker eens de heerlijke wijnen uit het hart van Italië ontdekken. Deze regio staat bekend om zijn uitstekende wijnen, waaronder de beroemde Piemonte wijn en Brunello wijn. In dit blogartikel nemen we je mee op een reis door de Italiaanse wijnstreek en laten we je kennismaken met deze twee topwijnen.

De regio Piemonte

Piemonte is een prachtige regio in het noordwesten van Italië, gelegen aan de voet van de Alpen. Deze regio staat bekend om zijn uitstekende wijnen, waaronder de beroemde Piemonte wijn. Deze wijn wordt gemaakt van de Nebbiolo druif en is vooral bekend vanwege de Barolo en Barbaresco wijnen. Deze wijnen behoren tot de meest prestigieuze en dure wijnen ter wereld.

De Barolo wijn wordt ook wel de ‘koning van de wijnen’ genoemd en is een krachtige en complexe rode wijn. De Barbaresco wijn is iets lichter en eleganter van smaak, maar nog steeds van uitstekende kwaliteit. Beide wijnen zijn perfect te combineren met stevige vleesgerechten en rijpe kazen. Wil je de Piemonte wijn zelf proeven? Breng dan een bezoek aan deze prachtige regio en geniet van de heerlijke wijnen en de prachtige omgeving.

De Toscaanse wijn Brunello

Toscane is een andere bekende wijnstreek in Italië en staat vooral bekend om zijn Chianti wijn. Maar ook de Brunello wijn is een absolute topper uit deze regio. Deze wijn wordt gemaakt van de Sangiovese druif en is vooral bekend vanwege de Brunello di Montalcino wijn. Deze wijn is rijk en krachtig van smaak en heeft een lange rijpingstijd nodig, waardoor de kwaliteit altijd hoog is.

De Brunello di Montalcino wijn is perfect te combineren met gegrild vlees, wildgerechten en rijpe kazen. Deze wijn is ook zeer geschikt om te bewaren en zal na enkele jaren rijping nog beter tot zijn recht komen. Wil je deze heerlijke wijn proeven? Bezoek dan de regio Toscane en ontdek de prachtige wijngaarden en pittoreske dorpjes.

Geniet van de Italiaanse wijnen

Of je nu een liefhebber bent van de krachtige Piemonte wijn of de elegante Brunello wijn, beide wijnen zijn zeker de moeite waard om te proeven. De Italiaanse wijnstreek biedt nog veel meer heerlijke wijnen, dus er valt nog genoeg te ontdekken. Dus pak een glas wijn, laat je meevoeren naar het prachtige Italië en geniet van al het moois en lekkers dat deze regio te bieden heeft.